Belli çalışma saatlerinde yapılması gereken bakımlar olacaktır. Motor dışında hava içindeki yağı ayıran seperatörlerin, kompresöre giriş hava filtresinin, motor yağ filtresinin, motor yağının, kompresör yağının, düzenli olarak kontrolü ve gerektiğinde değiştirilmesi gerekir. Seyyar dizel kompresörlerin yakıt tüketimi kapasitelerine göre değişmektedir. Yeni nesil seyyar dizel kompresörler Euro 5 standartlarında ki motorlarıyla gayet ekonomiktir.
Yeni kompresörler genelde vidalı olarak üretilmektedir.
Eski pistonlu kompresörler hala kullanılmaktadır. Kompresörün tipine göre kontrol edilmesi gereken, değiştirilmesi gereken parçalar olabilir. Motor yağı ve kompresör yağı soğutma sistemleri, özellikle soğutucu pervaneler veya yağ soğutucu radyatörler zarar görebilir. Bakım, tamirat veya parça değişimi gerekebilir.
Seyyar kompresörler araçla çekilebilmesi için çeki okuna ve tekerleklere sahiptir. Satın alma sırasında yapılan tercihe göre fren tertibatı da olabilir. Ara sıra buralarda da bakım gerekebilir.
Kompresör servisi yetkili servisine veya özel servislere yaptırılabilir. Orjinal yedek parçalar markaların temsilcileri tarafından tedarik edilir. Özel servisten hizmet alınacaksa orijinal yedek parçaları mı yoksa muadil parçaları mı kullanacağı, yedek parçaları sağlayıp sağlamayacağı konusu önem taşır. Piyasada Türk malı, iyi kalitede muadil filtre, seperator tedariki mümkündür.
Benim önerim yeni bir kompresörse yetkili servisten hizmet alınmasıdır. Garanti kapsamındaki bir kompresörü kendi yetkili servisine baktırmak en doğrusu olacaktır. Eski kompresörler konusunda uzman çokça firma var.
Seyyar kompresörün bakım zamanı diğer iş makinelerinde de olduğu gibi dizel motor veya kompresör çalışma saati üzerinden belli saat aralıklarında yapılmalıdır. Üreticinin kompresör ile birlikte vereceği kullanım ve bakım kılavuzunda bakım saatleri, yapılacak kontroller belirtilir. Yetkili servisler de buna göre servis yaparlar.